- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Limetka | 50 |
Zázvor | 20 |
Česnek | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Olej řepkový | 15 |
Krevety (syrové) | 400 |
Dochucovadla:
limetka, citronová tráva, chilli, česnek, zázvor, sůl
Energetická hodnota celkem: 2448 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 612 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. Na řepkovém oleji krátce opečeme na drobno nakrájený česnek, čerstvý zázvor a nasekanou citronovou trávu. Přidáme trochu cukru, krevety a opékáme než krevety změní barvu (zoranžoví) a cukr zkaramelizuje. Zalijeme trochou vody a odstavíme. Takto připravené krevety dochutíme limetkou, solí a případně podle chuti chilli. Podáváme s rýží nebo kouskem čerstvého pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.